Cupcakeiland


måndag 1 februari 2016

Mitt drömyrke

Mitt Drömyrke

Mitt drömyrke är att bli lärare. För att kunna bli lärare så måste man gå en utbildning i tre och ett halvt år, inriktningen jag vill gå i är grundskollärare 1-6. Som lärare måste man planera lektioner, hålla i lektioner och utvärdera. Att vara lärare så jobbar man på vardagar, att jobba vardagar är perfekt, för att då slipper man jobba nätter eller sena kvällar men man får stiga upp tidigt men det är det som bekymrar mig minst. Man jobbar med andra personer och själv. Att jobba med andra och själv är perfekt för mig, man får lära känna andra människor, att man lär sig av varandra och att man får lära sig något nytt varje dag och man får träffa elever som gör sin dåliga morgon till en bra dag.

Om man jobbar som lärare så får man lön, lönen man får som lärare är olika hur länge man har jobbat eller vars man jobbar. Jag vill jobba i Norrbotten och i Norrbotten är lönen ungefär 23-25 tusen. Det är inte den bästa lönen man får men jag tänker inte på pengarna jag tänker på att jag vill göra det jag vill.

Det finns skolor överallt i Sverige men jag vill helst jobba i Norrbotten, Luleå. Jag vill jobba i Luleå för att det är min hemstad, jag har bott i Luleå sen jag föddes och Luleå är mitt hem. Det finns många olika skolor i Luleå kommun det finns i byarna och inne i själva stan. Jag vill jobba på landet i en by, jag vill inte jobba inne i stan för att jag vill bo på landet och ha nära till jobbet.

Jag vill helst bli matte, idrott eller musik lärare. Jag vill bli musik lärare för att jag älskar att sjunga, dansa och spela olika instrument. Idrottslärare vill jag bli för att jag älskar att sporta på fritiden. Matte är ett av mina favorit ämnen, jag gillar att lösa problem och prova olika matte spel.

Den tiden som är jobbigast för en lärare är skolavslutningen när man ska rätta alla prov och sätta betygen. Det man kan få som lärare är att man får ont i öronen om barnen är för högljudda. Det som är jobbigt som lärare är om barnen inte lyssnar, dom håller på med något annat och det blir stökigt i klassrummet.

 Lärare är ett viktigt jobb för mig, om inte lärare fanns så hade inte barnen kunna ta den utbildningen som barnen vill. Jag vill bli lärare för att få lära ut min kunskap till barnen, lära känna barn och jag vill att barn ska få en bra undervisning så barnen kan göra det dom vill i framtidenBilder:   Photo credit: Rex Pe via Foter.com / CC BY.        
              Photo credit: MightyBoyBrian via Foter.com / CC BY-NC
              Photo credit: Akademija Oxford via Foter.com / CC BY


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar