Cupcakeiland


Om

Vi som arbetar med denna blogg är:                                                                                              Filip Sandberg åk 6, Linnea Näsvall åk 6, Emelie Johansson åk 6,                                               Joel Kvarnlöf åk 5.
Linneas karaktär heter Jennifer Adams, Jennifer är en tjej som är 19 år gammal och Jennifer har blivit uttagen till många olika tävlingar. 
Emelies karaktär heter Marcus Johansson, Marcus är en kille som är 21 år gammal och Marcus gillar att sporta och laga mat. 
Joels karaktär heter Bob Adams, Bob är en kille som är 20 år gammal och Bob gillar kycklingsallad och att laga mat.
Vår by
  • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
  • läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften,
  • anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,
  • urskilja språkliga strukturer och följa språkliga normer
  • söka information från olika källor och värdera dessa.Vår blogg:
På vår huvudblogg "www.yetisinneedofalvik.blogspot.se får vi våra uppdrag. När vi ska göra/ lösa uppdragen så skriver vi uppdraget på by bloggen eller på våran karaktär sida. Käraktär sidan hittar man allt om sin karaktär.
Huvudbloggen utspelar sig i en fantasi värld där personer lever, dom som lever på Yetis heter "kloner".

Våra karaktärer är:
 Filips karaktär heter Stuart Adams, Stuart är en kille som är 20 år gammal och Stuart gillar att laga mat.
Vi har fått ansöka om vilken by vi ville bo i. Vi valde mat och baknings byn för att vi alla älskar att laga olika maträtter och att baka olika efterrätter.

Byn heter Cupcakeisland
Vi ska bygga en by med matlagning och bakning.
Elen ska komma ifrån vindkraftverk, vattenkraftverk.
Maten ska komma ifrån en stor bondgård som har djur och grönsaker. Och sen ska maten till affären. Dricksvatten kommer ifrån ett vattenreningsverk. Vi kommer ha brännings-toaletter och av askan så använder vi det till att ha det till åkrarna för att växterna växer snabbare. Komposten blir jord och jorden går till bondgården. Plasten krossas och sen gör man det till nya saker.
Husen ska bo nära skolan för att det blir säkrare för barnen som går på skolan.
Fin restaurangen är vid vattnet för att det ska vara romantiskt.

Husen:  Husen ser ut som vanliga hus.
Skolan: Skolan ska se ut som en flaska som ligger ner på marken och man går in i korken.
Sjukhus: Sjukhuset ska se ut som en stor tårta.
Gym:  Gymmet ska se ut som en jätte stor glass.
Bibliotek: Biblioteket ska se ut som en kok bok.
Hamburgare Resturang: Restaurangen ska se ut som en hamburgare.
 Fin Restaurangen: Restaurangerna ska se ut som ett vinglas
Café:  Café ska vara ett vanligt café.

                                                   Flaggan

Vi valde att rita en slickepott och en kniv. Kniven står för matlagning och slickepotten står för bakning. Vi valde att skriva Cupcakeiland längst ner för att flaggan tillhör den byn. Vi alla som bor i byn älskar att baka och laga mat det är därför vi valde att rita flaggan så.


Varför vi ska vinna?      Vi ska vinna weddstjärnan för att vi är värda det, vi har lagt mycket tid och jobb på denna blogg. Vi jobbar sten hårt med att få en bra blogg och visa vad vi gör på skolan. Vi ska vinna för att vi har ett bra samarbete och tar emot varandras idéer. Vi tänker väldigt mycket på att vi ska använda ekologiska varor.


Vad har vi lärt oss?    Vi har lärt oss att använda digitala verktyg. Vi har lärt oss att blogga och vi har lärt oss att sammarbeta bättre. Vi har lärt känna varandra ännu bättre. Vi har lärt oss att använda iPads och vi har varsin som vi bloggar och använder under lektionerna.


Hur tänker vi på källkritik?    Vi tänker ofta på källkritik, speciellt när vi ska lägga upp ett nytt blogg inlägg. Man ska inte tro på allt man hittar på internet så man ska leta olika källor så man hittar sanningen. Varje gång vi ska lägga upp något på bloggen så måste vi leta efter källan.

Vilka vill vi ska läsa det vi skriver, vad kan andra lära sig av vårt arbete?    Vi vill att alla ska kunna läsa våran blogg och se hur hårt vi käppar med bloggen. Vill vill också att alla som läser ska hitta inspiration från våran blogg och sen i framtiden kunna göra en blogg som oss. Vi vill att barn ska se att skolan är en viktig sak i framtiden när dom ska söka det jobbet som dom vill jobba med. Vill vill också visa alla barn att skolan kan vara rolig på olika sätt.

Kopplingar till läroplanen
Våra lärare ger oss uppdrag som är kopplade till de kunskapskrav, förmågor som finns i läroplanen. Temat för vårt arbete är att lära av historien ur olika ämnens perspektiv. Vi utför uppdragen som våra lärare ger oss, via denna blogg.

I svenska 
arbetar vi med alla förmågor.


Vi har ett språkutvecklande arbetssätt. Vi får genom uppdragen visa vår förmåga att formulera sig och kommunicera i skrift genom att skriva olika typer av texter. VI får uttrycka våra åsikter och tankar och reflektera över egna och andras arbeten, både skriftligt och muntligt, genom kommentarer till uppdragen och diskussioner i klassrummet.


Teknik: 
• identifiera problem och behov som kan lösas med teknik och utarbeta förslag till
lösningar,
• använda teknikområdets begrepp och uttrycksformer,

Matematik:
 • formulera och lösa problem med hjälp av matematik samt värdera valda strategier
och metoder,
• använda och analysera matematiska begrepp och samband mellan begrepp,
• välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa
rutinuppgifter,
• föra och följa matematiska resonemang, och
• använda matematikens uttrycksformer för att samtala om, argumentera och
redogöra för frågeställningar, beräkningar och slutsatser.

Förmågorna i Matematik tränade eleverna också när de byggde sitt hus, utförde uppdrag i Minecraft etc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar